top of page
Stockholm Archipelago Hotels

Om oss

Om Fredrik och Birgitta
och vår vision

 

Vi är två PR-konsulter som kom på att det fanns annat i världen än publicitet, krishantering och påverkanskampanjer. Efter att ha startat och i mer än tio år drivit en av Stockholms mest hypade byråkoncernen, Reform Society, hamnade vi av en slump på Ingmarsö. Det blev kärlek vid första ögonkastet.

 

Mitt i skärgården, som en port till ytterskärgården men ändå en levande ö med krog, bageri och livsmedelsaffär året runt.

 

Det var helt enkelt lätt att leva och njuta på Ingmarsö. Först som sommarnöje, sedan som helghus och numera med Ingmarsö B&B som är inhyst i Norrgården.

 

Ett nytt liv och en vision om att hjälpa människor att skratta, koppla av, att njuta av Stockholm vackra skärgård och att komma lite närmre det där riktiga livet. Livet där grannen är bonde och har eget mejeri eller där solvarma smultron finns att plocka på väg ner till morgondoppet i havet.

Birgitta och Fredrik
Stockholm Archipelago Hotels
Om Norrgården
 

Norrgården på Ingmarsö är ett gammalt skärgårdshemman som har två boningshus. På gården bor du i fantastisk miljö i en levande skärgårdsidyll. Norrgården är en av Ingmarsös ursprungliga gårdar med gamla anor. Gården var bebyggd redan på 1600-talet.

 

Det äldre syskonpar som var de sista enskilda ägarna testamenterade gården till Österåkers kommunen och idag ägs den av Stiftelsen Ingmarsö Norrgård och Skola. Ingmarsö B&B tog hösten 2023 över driften av boendet och har rustat husen både invändigt och utvändigt. 

 

Markerna arrenderas av Freerk och Janneke Boersma. På deras marker går kor och hästar och betar, på jorden odlas spannmål och vall och i deras gårdsbutik i den gamla ladan säljer de sin lokalproducerade fil, yoghurt och ost.

 

När ni bor på Norrgården blir ni en del både av den gamla gården men också av ett modernt  skärgårdsjordbruk.

Bed and Breakfast Stockholms Skärgård

Prova vår lantfrukost! 

Med lokalproducerade godsaker som ägg, mjölk bröd yoghurt och egen granola! 

bottom of page